https://www.high-endrolex.com/32 AOPA Romania - AOPA România, parte a unui consorțiu paneuropean, a depus un proiect pe fonduri europene pentru rambusarea a 85% din cheltuielile generate de obligativitatea schimbării iminente a stațiilor radio de aviație.

AOPA România, parte a unui consorțiu paneuropean, a depus un proiect pe fonduri europene pentru rambusarea a 85% din cheltuielile generate de obligativitatea schimbării iminente a stațiilor radio de aviație.

AOPA România, parte a unui consorțiu paneuropean, a depus un proiect pe fonduri europene pentru rambusarea a 85% din cheltuielile generate de obligativitatea schimbării iminente a stațiilor radio de aviație.

Comunicat de presă
 
AOPA România, parte a unui consorțiu paneuropean,  a depus un proiect pe fonduri europene pentru rambusarea a 85% din cheltuielile generate de obligativitatea schimbării iminente a stațiilor radio de aviație.
 
Un consorțiu condus de IAOPA Europa și de către consultantul de aviație Helios a depus un proiect pe fonduri europene pentru rambursarea unui procent din costurile necesarea echipării aviației generale cu stații radio compatibile cu cerința spațierii de 8.33kHz între canalele de voce. Facem un apel către cei interesați să se preînregistreze cât mai repede pentru a beneficia cu prioritate de fonduri atunci când acestea vor fi disponibile.
Triplarea numărului de canale de voce disponibile va ajuta la reducerea  congestiei din banda de aviație VHF și fost impusă de reglementările SESAR – Cerul Unic European. Utilizatorii părții superioare a spațiului aerian se conformează deja acestei cerințe așa că atenția leguitorului s-a îndreaptat acum către utilizatorii segmentelor inferioare ale spațiului aerian, adică sub FL195 (6000m), în mare lor majoritate aceștia reprezentând aviația generală. Reglementarea se referă la toate stațiile radio care operează în banda de aviație 117.975-137 MHz – atât mobile cât și de sol – și va intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2018.
Daca aplicația consorțiului va fi aprobată, un procent de minim 20% - în cazul României procentul este de 85% - din costurile de achiziție și instalare va fi rambursat ușurând astfel efortul de tranziție la noile echipamente pentru aeronavele de aviație generală și aerodromurile din nu mai puțin de 19 țări, efort financiar estimat la 147 de milioane de Euro. Țările reprezentate de acest consorțiu sunt: Austria, Belgia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Olanda, Portugalia, România, Spania, Slovacia, Slovenia și Suedia.
În România asociația care a făcut efortul de a colecta datele și de a scrie aplicația națională a fost AOPA România (www.aopa.ro). Numărul de aeronave estimate ca având nevoie de o stație nouă de radio este de 570 iar costul estimat pentru acesta este de 4,516,751 Euro. În cazul în care inițiativa IAOPA este validată atunci  3,839,238 Euro vor fi rambursați către comunitatea românescă de aviație generală în decursul anilor 2017 și 2018.
Andrei Zincenco, președintele AOPA România, a declarat “AOPA România este implicată foarte activ în rezolvarea problemelor comunității românești de aviație generală. Promovarea, protejarea şi susţinerea intereselor membrilor noștri este misiunea principală a Asociației dar cu acest proiect reprezentăm interesele întregii comunități românești de aviație generală. Suplimentar suntem foarte mândri că acest proiect major pan-european a fost inițiat la București și de faptul că AOPA România a avut un rol esențial de coordonare pe toată durata  scrierii aplicației”
Comentând despre aceasta inițiativă, dr. Michael Erb, Senior Vicepresident IAOA Europe, a spus: “O stație nouă cu spațiere de 8.33kHz costă pentru un avion certificat, în medie, 5000 Euro. Merita să facem această cerere de rambursare. Am aplicat pentru o rambursare de 37 de milioane de Euro care va ușura trecerea la noile stații radio pentru un număr de 26,000 de aeronave.”
Philip Church, directorul de proiect de la Helios: “Timpul limită până la intrarea în vigoare a obligativității echipării cu noile stații este foarte scurt și implicit la fel va fi și perioada în care se pot face cererile de rambursare. Pentru a crește șansele de rambursare recomandăm proprietarilor de aeronave să se preînregistreze pe site-ul dedicat http://833.iaopa.eu. Este o procedură foarte simplă și, la acest moment, nu trebuie depus niciun document doveditor.”
IAOPA  Europe și AOPA România invită toți proprietarii de aeronave sau de aerodromuri de aviație generală înregistrate în România să se preînregistreze gratuit, cât mai curând, pe site-ul dedicat http://833.iaopa.eu. Rambursarea o să fie disponibilă pentru echipamentele achizționate după data de 7 Februarie 2017 după principiul “primul venit, primul servit”.
 
Despre AOPA România:
AOPA România este o asociație de drept privat, non-profit, înființată în anul 2006, dată de la care a devenit și membră cu drepturi depline in IAOPA.
Asociaţia AOPA România îşi propune să contribuie la promovarea, protejarea şi susţinerea intereselor membrilor în domeniul aviaţiei generale din România. (Aviaţia Generală este definită ca fiind totalitatea operaţiunilor de aviaţie civilă, altele decât serviciile de transport aeriene comerciale sau operaţiunile de lucru aerian). AOPA România este până în prezent cea mai activă şi mai mare asociaţie națională de profil în promovarea drepturilor şi libertăţilor de zbor pentru aviația generală.
Pentru mai multe detalii contactați Vicepreședinte AOPA România, domnul Vlad Codreanu la adresa vlad.codreanu@aopa.ro sau accesați site-ul www.aopa.ro
 
Biroul de presă AOPA România, București 20 Martie 2017
 
Despre IAOPA Europe:
IAOPA Europe - filiala europeană a International Council of Aircraft Owners and Pilot Associations (IAOPA) – este o organizatie federativă, non-profit compusă din 28 de asociații naționale, autonome, non guvernamentale din domeniul aviației generale.
Mai mult de 27,000 de proprietari și piloți de avion sunt reprezentați de IAOPA Europe facând din acesta o structură semnificativă și reprezentativă în domeniul aviației generale europene.
La nivel mondial totalul combinat al membrilor din asociațiile afiliate depașește 470,000 de proprietari și piloți de aviație generală. IAOPA reprezintă interesele aviației generale de aproape 50 de ani.
Pentru mai multe detalii, contactați Ofițerul de Relații Publice, domnul Jacob Pedersen, la adresa iaopa@iaopa.eu
 
Despre Helios:
Helios este consultantul de aviație al grupului Egis, care oferă consultanță de management, strategie, investiții și sfaturi tehnice la nivel mondial. Combinând rigoarea analitică, strategii contextuale și creativitate, oferim o înțelegere profundă și obiectivă asupra fiecărei oportunități pe care o analizăm. Helios este certificat ISO 9001 și are puncte de lucru deschise în Marea Britanie, Slovacia și Emiratele Arabe Unite.
Concernul din care face parte Helios, EGIS, este un conglomerat internațional cu sediul central in Europa, având peste 13,000 de angajați și o cifră de afaceri de 1 Miliard de Euro. Egis administrează, printre altele, 14 aeroporturi internaționale.
Cu o reputație internațională de excelență și integritate, echipa  multinațională de aviație a Helios oferă către ATM, instituții, aeroporturi și altor organisme legate de aviație un pachet atractiv care înglobează atât servicii de consultanță cât și expertiză tehnică.
Pentru mai multe detalii contactați Managerul de Proiect, domnul Philip Church, la adresa philip.church@askhelios.com sau Marketing Manager, doamna Sian McCart,  la adresa sian.mccart@askhelios.com
 

Lasa un comentariu

9 + 0 =

https://www.high-endrolex.com/32 https://www.high-endrolex.com/32